Lezingen

Keuze uit verschillende lezingen
Graag verzorgt Bureau Tuinleven een avond voor uw vereniging. U kunt kiezen uit verschillende lezingen. Ze zijn opgebouwd rond een thema en combineren de praktische én poetische elementen uit de tuin.

In de Ban van de Tuin
Marjan Sorgdrager neemt u graag mee op ontdekkingsreis zodat u ‘In de Ban van de Tuin’ zult raken. U kunt kiezen voor een lezing waarin zij haar verhalende columns afwisselt met praktische tips of voor een vooral praktische lezing. Fraai beeld hoort hier natuurlijk bij.

 

·   Roos & Raad

Rozen boeiden ons al ver voor onze jaartelling. De lezing is een mengeling van praktische tips (welke soorten zijn er, hoe te snoeien, aanplant) en aardige anekdotes uit de rozengeschiedenis.

 

  •  In de Ban van de tuin in de voorzomer

Bij deze lezing krijgt de tuin in de maanden mei en juni volop aandacht. Praktische informatie en verhalen wisselen elkaar af. Het beeld komt vooral uit eigen tuin.

 

 

·   In de Ban van de tuin in de nazomer

Bij deze lezing krijgt de tuin in de maanden augustus en september volop aandacht. Praktische informatie en verhalen wisselen elkaar af. Het beeld komt vooral uit eigen tuin.

 

 

  •  Groen! Gewoon Doen.

Een reis door de seizoenen met schitterende en ongewone heesters en planten. Ze zijn geschikt voor gebruik in kleine en grote tuin en tijdsbesparend. Dit is een vooral praktische lezing met fraaie beelden.

 

 

  • Mysterieuze Planten

Volksverhalen uit de mythologie over de herkomst van planten. Sommige planten zijn geneeskrachtig. Een aantal zelfs voorspellend. Van sommige word je verliefd en er zijn zelfs planten die je zinnen prikkelen. Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd waarom het bosanemoontje na haar bloei zomaar verdwijnt?

 

 

  • In de Boomgaard

Historie, aanplant en onderhoud van fruitbomen en kleinfruit. Een praktische lezing rond aanplant en vooral onderhoud (Snoei van hoogstam fruitbomen en leifruitbomen).

 

 

  • Heesters in de tuin

Een reis door de seizoenen met schitterende ongewone en gewone heesters. Ze zijn geschikt voor gebruik in kleine en grote tuin en tijdsbesparend. Dit is een vooral praktische lezing met fraaie beelden.

 

 

  • Vermeerderen van planten

Naast zaaien zijn er nogal wat manieren om planten te vermeerderen. Leuk en lekker goedkoop. Vele manieren worden besproken en staan duidelijk  op beeld. Laat het seizoen het toe, dan ook met praktische voorbeelden.

De lezingen kunnen ook gecombineerd worden.        

 

·   

De lezingen kunnen ook gecombineerd worden. 

 


Geïnteresseerd in een lezing of workshop?
Klik op Contact om een lezing of workshop aan te vragen.

 

 

« terug naar overzicht lezingen