Workshops

Tuincursus ter plaatse

Samen een paar uurtjes tuinieren, waarbij u ondertussen de fijne kneepjes van het vak leert. U kunt dit ook in groepsverband doen. Vraag hiervoor een aantal tuiniers, zoek een tuin uit en schakel Bureau Tuinleven in. Zo wordt tuinieren wel heel gezellig.
Kosten tuincursus ter plaatse: € 42,00 per uur (excl. BTW).

Dit uurtarief betaalt u of er nu 1 of 4 deelnemers zijn.

Workshop 'De Groene Voortuin'

Een workshop voor verenigingen. Ontdek in één avond de mogelijkheden voor een Groene tuin. Samen werken we een tuinontwerp uit en krijgt u advies over de te gebruiken beplanting. Natuurlijk passend bij de omstandigheden van uw tuin.
Adviseer uw leden om papier, potloden, gum en kleurpotloden of stiften mee te nemen.

Workshop Fruitbomen Snoei

Volg een Snoeiworkshop: Appelbomen hebben het moeilijk 

 

Appels en peren zijn er dit jaar in overvloed, vaak zelf te veel. En de herfststormen hebben veel topzware  fruitbomen doen sneuvelen. Tijd voor een snoeibeurt. Op de Fruithof in Frederiksoord leert u de fijne kneepjes van het vak, zodat u ook volgend jaar gezonde bomen en een rijke appeloogst mag verwachten.

Juist na de zware herfststormen is het tijd om te snoeien. Kom naar de Boomgaarden van de Fruithof, hier staan  honderden hoogstambomen, het is één groot leslokaal. U snoeit voor een mooie vorm en rijke oogst. Dat is niet makkelijk, maar beslist te leren. Welke takken moeten er uit, welke juist niet? Welk gereedschap moet je gebruiken? Waar moet je op letten? Snoeien is een kunst op zich en heel boeiend.

Op 'de Fruithof Frederiksoord'  staan een kleine duizend fruitbomen, waaronder veel oude, bijna verdwenen rassen. Leden van de Noordelijke Pomologische Vereniging (NPV) hebben ze verzameld, omdat ze de bijzondere appels en peren willen bewaren. Zij hebben verstand van snoeien en willen u dat graag aanleren.

Voor nadere inlichtingen over de workshops raadpleeg onze website: www.fruithof-frederiksoord.nl